Gevulde kippensoep is heerlijk op een koude dag. De warme soep warmt je op. De vulling zorgt dat je goed gevoed wordt. Als er iemand verstand heeft van soep, dan is het oma wel! Bij deze presenteren wij jullie, Oma’s Kippensoep!
Mijn schoonmoeder serveert altijd heerlijke soep! Wat ze ook in de pan gooit, het smaakt altijd goed. Ze heeft er een waar talent voor. Dat heeft ze overigens niet van een vreemde. Haar vader kan eveneens perfecte soep maken!
Dat talent heb ik overduidelijk niet. Ik maak graag een pan soep. Maar die natuurlijke gave om alles bij elkaar te gooien… Die heb ik niet.
Na wat mislukte pogingen besloot schoonmoeder mij op weg te helpen. Mijn kippensoep smaakte altijd vlak. Maar tegenwoordig niet meer! Met de juiste aanwijzingen lukt het mij.
Door dit recept maak ik tegenwoordig ook heerlijke gevulde kippensoep!
Karkas of soepkip voor gevulde kippensoep?
Je kunt een karkas gebruiken voor de kippensoep. Gebruik bijvoorbeeld de botten die overblijven na het braden. Je kunt echter ook een rauw karkas gebruiken.
Daarnaast kun je ook een soepkip gebruiken. Aan een soepkip zal meer vlees zitten. Dit zorgt voor een betere vulling van de soep.
Gebruik je een karkas en zit er weinig vlees aan? Je kunt gekookte kipfilet of kippendijen toevoegen.
Oma’s gevulde kippensoep recept
Benodigdheden
Ingrediënten
- 2 karkassen of 1 soepkip;
- 3 wortels (je kunt ingevroren wortels gebruiken);
- Halve knolselderij (of 1 gehele kleine);
- 2 preien;
- 1 ui;
- Water;
- 6 maggi blokjes.
Instructies
Stap 1. Snijden
Snij 2 wortels, de knolselderij, 1 prei en ui in grove stukken.
(het restant van de knolselderij kun je invriezen voor later).
Stap 2. Ingrediënten toevoegen
Leg de kip in de soeppan. Voeg de gesneden groente toe. Voeg 6 maggi blokjes toe.
Vul af met water. Zorg dat het vlees compleet onder staat.
6 maggi blokjes betekend 6 verpakkingen. Elke verpakking telt 2 blokjes.
Stap 3. Koken
Breng het geheel aan de kook.
Eenmaal aan de kook? Laat dan koken op een middelhoog vuur voor 4 tot 6 uur.
Zorg dat de kip altijd onder water staat. Vul aan indien nodig.
Stap 4. Afgieten
Zet het vergiet op de tweede pan. Giet de soep af.
Laat de inhoud van het vergiet afkoelen.
Stap 5. Plukken
Gooi de groente uit het vergiet weg. Pluk de botjes kaal. Voeg het vlees toe aan de soep. De botten kun je naderhand weggooien.
Stap 6. Soep vullen
Snij de overgebleven wortel en prei in kleine stukken.
Voeg dit toe aan de soep. Je kunt hiervoor ook een zakje soepgroente gebruiken.
Voeg 75 gram vermicelli toe.
Stap 7. Koken
Breng de soep terug aan de kook.
Laat gedurende 15 minuten koken.
Serveer warm.
Hoe lang kun je gevulde kippensoep bewaren?
In de koelkast kun je de soep 2 dagen bewaren.
In de diepvries kun je hem 12 maanden bewaren.
Wil je iets lekkers voor bij de gevulde kippensoep?
- Maak je eigen soepstengels;
- Of een heerlijk borrelbrood!
Oma’s gevulde kippensoep
Oma's gevulde traditionele kippensoep
Ingredients
- 2 karkassen of 1 soepkip;
- 3 wortels (je kunt ingevroren wortels gebruiken);
- Halve knolselderij (of 1 gehele kleine);
- 2 preien;
- 1 ui;
- Water;
- 6 maggi blokjes.
Instructions
Stap 1. Snijden
Snij 2 wortels, de knolselderij, 1 prei en ui in grove stukken.
(het restant van de knolselderij kun je invriezen voor later).
Stap 2. Ingrediënten toevoegen
Leg de kip in de soeppan. Voeg de gesneden groente toe. Voeg 6 maggi blokjes toe.
Vul af met water. Zorg dat het vlees compleet onder staat.
6 maggi blokjes betekend 6 verpakkingen. Elke verpakking telt 2 blokjes.
Stap 3. Koken
Breng het geheel aan de kook.
Eenmaal aan de kook? Laat dan koken op een middelhoog vuur voor 4 tot 6 uur.
Zorg dat de kip altijd onder water staat. Vul aan indien nodig.
Stap 4. Afgieten
Zet het vergiet op de tweede pan. Giet de soep af.
Laat de inhoud van het vergiet afkoelen.
Stap 5. Plukken
Gooi de groente uit het vergiet weg. Pluk de botjes kaal. Voeg het vlees toe aan de soep. De botten kun je naderhand weggooien.
Stap 6. Soep vullen
Snij de overgebleven wortel en prei in kleine stukken.Voeg dit toe aan de soep. Je kunt hiervoor ook een zakje soepgroente gebruiken.
Voeg 75 gram vermicelli toe.
Stap 7. Koken
Breng de soep terug aan de kook.
Laat gedurende 15 minuten koken.
Serveer warm.
Leave a Reply