Heerlijke eiersalade met eitjes uit eigen tuin. Heb je teveel eitjes? Probeer dan eens wat anders met ei! Deze eiersalade maakt je ontbijt, lunch of borrel net even wat beter. Heerlijk zacht van smaak.
Al jaren hebben wij eitjes van onze eigen kippen. Elke dag vinden wij er weer enkele in de legnesten. Soms leggen ze plots wat fanatieker. Dan bouwt de voorraad zich op. Dat is altijd het perfecte excuus om de keuken in te duiken. Zo maken wij graag pannenkoeken of deze heerlijke gezonde wentelteefjes. Soms hebben we gewoon zin in een boterham voor de lunch. Dan is deze eiersalade een mooie uitkomst!
Hoe kook je eieren?
- Gebruik eieren tussen de 2 dagen en 1 week oud. Dagverse eieren zijn lastig te pellen;
- Zet de eieren onder water in een steelpan;
- Breng het water rustig aan de kook. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld geen boost functie. De eieren zullen dan sneller kapot koken;
- Als het water kookt zet je een wekker voor 4 minuten;
- Na 4 minuten kun je het water afgieten;
- Vul de pan met koud water. Giet dit na 1 minuut af;
- Laat de eieren goed afkoelen. Dat pelt fijner.
Simpele eiersalade maken
Benodigdheden
- Steelpan;
- Schaaltje, ik gebruik deze;
- Bewaarbakje;
- Vork.
Ingrediënten
- 3 eieren;
- halve theelepel mosterd;
- 2 eetlepels mayonaise;
- 1 volle eetlepel yoghurt;
- stengel bieslook;
- takje peterselie.
Instructies
- Kook de eieren voor 4 minuten;
- Giet het water af. Zet de eieren in koud water. Laat afkoelen;
- Pel de eieren als ze afgekoeld zijn;
- Prak de eieren met een vork;
- Voeg 2 eetlepels mayonaise, 1 overvolle eetlepel met yoghurt en 1 theelepel met mosterd toe;
- Mix dit door elkaar met de vork;
- Knip de bieslook en peterselie in kleine stukjes;
- Strooi deze over de eiersalade;
- Doe de eiersalade in een bewaarbakje. Afgesloten is hij ongeveer 1 week houdbaar in de koelkast.
Hoe kun je zelfgemaakte eiersalade bewaren?
- Buiten de koelkast: enkele uren;
- In de koelkast: afgedekt +/- 1 week;
- In de diepvries: 3 maanden.
Hoe kun je eiersalade gebruiken?
- Bij de borrel op plakjes stokbrood. Leg de plakjes kort onder ovengril. Dan worden ze lekker knapperig;
- Op heerlijke broodjes die je zelf gemaakte hebt bij de lunch;
- Heerlijk op een cracker of beschuitje;
- Of gewoon op je boterham.
Meer lekkere lunchrecepten
Simpele eiersalade maken
Eiersalade
Simpele snelle eiersalade voor bij het ontbijt, de lunch of de borrel.
Ingredients
- 3 eieren;
- halve theelepel mosterd;
- 2 eetlepels mayonaise;
- 1 volle eetlepel yoghurt;
- stengel bieslook;
- takje peterselie.
Instructions
- Kook de eieren voor 4 minuten;
- Giet het water af. Zet de eieren in koud water. Laat afkoelen;
- Pel de eieren als ze afgekoeld zijn;
- Prak de eieren met een vork;
- Voeg 2 eetlepels mayonaise, 1 overvolle eetlepel met yoghurt en 1 theelepel met mosterd toe;
- Mix dit door elkaar met de vork;
- Knip de bieslook en peterselie in kleine stukjes;
- Strooi deze over de eiersalade;
- Doe de eiersalade in een bewaarbakje. Afgesloten is hij ongeveer 1 week houdbaar in de koelkast.
Leave a Reply