Dit pudding recept is erg eenvoudig! Met dit basisrecept maak jij een onweerstaanbare pudding. Dat slechts met 5 basis ingrediënten!
Net als vroeger… toen mama op; zondag pudding maakte. De traktatie van de week!
Het was lange tijd vergane glorie in onze keuken. Totdat wij onze eigen koe begonnen te melken. Als er dan een volle stroom melk op gang komt, dan ga je wel op zoek naar ideeën! Zodoende kwam dit recept voor pudding weer naar boven.
Nu snap ik niet waarom we het niet eerder deden. Heerlijk! Zowel koud als warm is deze pudding verrukkelijk!
Niet alleen als toetje! Nee, ook bij de appeltaart past deze pudding. Giet hem er warm overheen. Dat is echt genieten hoor.
Basis recept voor pudding
Benodigdheden
Ingrediënten
- 150 gram suiker;
- 60 gram patentbloem;
- 600 milliliter melk;
- 2 eieren;
- 25 gram roomboter.
Instructies
Stap 1.
Doe de suiker en de bloem in de pan. Roer door om goed te vermengen.
Giet de melk erbij. Roer dit eveneens goed door met de garde tot een egaal geheel.
Stap 2.
Zet de pan op het fornuis. Breng zachtjes aan de kook. Blijf voortdurend roeren om aanbranden te voorkomen.
Verwijder de pudding van het vuur zodra deze begint te bubbelen.
Stap 3.
Klop de 2 eieren los met een garde of vork. Voeg met een pollepel telkens een beetje pudding toe. Klop dit door de eiermassa heen.
Zodra de eiermassa meer pudding is als ei, kun je deze terug toevoegen aan de pan.
Stap 4.
Verwarm opnieuw de pan met pudding. Blijf wederom roeren om aanbranden te voorkomen.
Verwijder van het vuur zodra de pudding begint te bubbelen.
Stap 5.
Voeg 25 gram roomboter toe. Roer de pudding nog een enkele maal door. Laat ongeveer 1 minuut rusten.
Stap 6.
Klaar! De pudding is warm of koud te serveren.
Hoe kun je zelfgemaakte pudding bewaren?
Wil je de pudding bewaren? Doe hem dan in een gesteriliseerde glazen pot. Laat de pudding volledig afkoelen alvorens de deksel erop te doen. Zodra de pudding is afgekoeld kan hij in de koelkast geplaatst worden. Hier is hij 3 tot 4 dagen. Maar zo lang redt hij het hier nooit!
Glazen potten steriliseren
Was de potten in een sopje met heet water om ze van vuil te ontdoen. Zorg dat je alle zeep verwijderd van de potten.
Doe de potten met losse deksel gedurende 5 minuten in een pan met kokend water. Zorg dat ze goed onder water zitten.
Haal ze eruit. Hiervoor is een BBQ tang ideaal. Giet het kokende water eruit, terug in de pan. Zet de potjes ondersteboven op een handdoek. Laat ze uitlekken..
Varieer er op los met dit pudding recept
Dit basisrecept is erg veelzijdig. Voeg ingrediënten toe naar eigen smaak. Doe dit nadat de pudding volledig afgekoeld is.
- Voeg vers fruit uit eigen tuin toe;
- Diepvriesfruit is ook heerlijk;
- Of doe er enkele kleine stukjes pure chocolade in;
- Ga los met kaneel;
- Of voeg stukjes appel toe.
Wat kun je met rauwe melk?
- Maak zelf slagroom;
- Of maak zelf ricotta;
- Lees hier meer over het gebruiken van rauwe melk in de keuken.
Zelf pudding maken met melk
Basis recept pudding
Ingredients
- 150 gram suiker;
- 60 gram meel;
- 600 milliliter melk;
- 2 eieren;
- 25 gram roomboter.
Instructions
Stap 1.
Doe de suiker en het meel in de pan. Roer door om goed te vermengen.
Giet de melk erbij. Roer dit eveneens goed door met de garde tot een egaal geheel.
Stap 2.
Zet de pan op het fornuis. Breng zachtjes aan de kook. Blijf voortdurend roeren om aanbranden te voorkomen.
Verwijder de pudding van het vuur zodra deze begint te bubbelen.
Stap 3.
Klop de 2 eieren los met een garde of vork. Voeg met een pollepel telkens een beetje pudding toe. Klop dit door de eiermassa heen.
Zodra de eiermassa meer pudding is als ei, kun je deze terug toevoegen aan de pan.
Stap 4.
Verwarm opnieuw de pan met pudding. Blijf wederom roeren om aanbranden te voorkomen.
Verwijder van het vuur zodra de pudding begint te bubbelen.
Stap 5.
Voeg 25 gram roomboter toe. Roer de pudding nog een enkele maal door. Laat ongeveer 1 minuut rusten.
Stap 6.
Klaar! De pudding is warm of koud te serveren.
Gemma says
Echt heel lekker!!!
sybrig says
welk soort meel gebruik je?
admin says
Ik gebruik patentbloem! Succes! 🙂
S says
Het is ook heerlijk om het overgebleven eiwit op te kloppen totdat het stijf is en dit vervolgens onder de pudding te roeren!!
admin says
Welk overgebleven eiwit bedoel je? Als het goed is blijft er niks over namelijk.