Runderschenkel is het hoofdingrediënt in dit stoofpotje. Het langzaam gegaarde vlees wordt heerlijk zacht. In combinatie met wortel en ui is dit een heerlijk vullende maaltijd.
Stoofpotjes horen bij de winter. Zo simpel is het.
Langzaam gegaard vlees dat het hele huis lekker doet ruiken. Wanneer je binnenkomt met tintelende vingers van de kou. Een rommelende maag van de inspanning.
Dan is er niks beters als een stevige stoofpot. Eentje die vult, voedt en ook nog eens goed smaakt!
Dit stoofpotje is als geen ander. Gemaakt met runderschenkel, in plaats van het traditionele suddervlees. Heerlijk vol van smaak. Gezond door toevoeging van wortel en ui.
Hier kom je de winter wel mee door!
Voordelen van een stoofpotje met runderschenkel
- Je zet de braadpan direct in de oven. Geen gehannes met ovenschalen. Minder vaat & minder werk;
- De stoofpot moet vier uur garen. Genoeg tijd om de keuken op te ruimen en aardappels te koken;
- Door het lange garen wordt het vlees heerlijk zacht van smaak.
Kun je stoofpot invriezen?
Jazeker!
Laat de stoofpot volledig afkoelen alvorens in te vriezen.
In de vriezer is de stoofpot maximaal 5 maanden houdbaar.
Stoofpot met runderschenkel
Benodigdheden
Ingrediënten
- 1400 gram runderschenkel (inclusief bot);
- 500 gram wortels (je kunt ook ingevroren wortels gebruiken);
- 2 uien;
- 4 teentjes knoflook;
- 40 gram roomboter of reuzel;
- Zout;
- Peper;
- 1 eetlepel mosterd;
- 1 liter runderbouillon.
Instructies
Stap 1.
Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius.
Stap 2.
Snij het vlees van het bot af. Snij in blokjes.
Bewaar het bot.
Bestrooi het vlees royaal met zout en peper. Vermeng goed.
Stap 3.
Snij de wortel in stukken van 1 centimeter.
Pel de ui. Snij hem in kwarten.
Pers de knoflook uit, of snij in kleine stukken.
Stap 4.
Verhit de roomboter in de braadpan.
Voeg het vlees en bot toe. Bak rondom bruin.
Stap 5.
Voeg vervolgens de wortels, uien en knoflook toe.
Bak gedurende 1 minuut mee.
Stap 6.
Voeg de mosterd en runderbouillon toe.
Draai het vuur uit.
Stap 7.
Plaats de braadpan in de oven voor vier uur. Het vlees zal langzaamaan garen.
Na 4 uur kun je genieten van een heerlijk stoofpotje!
Runderschenkel stoofpotje met wortel en ui
Winters stoofpotje van runderschenkel met wortel en ui
Ingredients
- 1400 gram runderschenkel (inclusief bot);
- 500 gram wortels;
- 2 uien;
- 4 teentjes knoflook;
- 40 gram roomboter of reuzel;
- Zout;
- Peper;
- 1 eetlepel mosterd;
- 1 liter runderbouillon.
Instructions
Stap 1.
Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius.
Stap 2.
Snij het vlees van het bot af. Snij in blokjes.
Bewaar het bot.
Bestrooi het vlees royaal met zout en peper. Vermeng goed.
Stap 3.
Snij de wortel in stukken van 1 centimeter.
Pel de ui. Snij hem in kwarten.
Pers de knoflook uit, of snij in kleine stukken.
Stap 4.
Verhit de roomboter in de braadpan.
Voeg het vlees en bot toe. Bak rondom bruin.
Stap 5.
Voeg vervolgens de wortels, uien en knoflook toe.
Bak gedurende 1 minuut mee.
Stap 6.
Voeg de mosterd en runderbouillon toe.
Draai het vuur uit.
Stap 7.
Plaats de braadpan in de oven voor vier uur. Het vlees zal langzaamaan garen.
Na 4 uur kun je genieten van een heerlijk stoofpotje!
Wat is lekker winters eten?
- Een heerlijke gevulde kippensoep;
- Pastei gemaakt van hachee en flespompoen;
- Traditionele rode kool met appeltjes.
Leave a Reply