Wortelcake is heerlijk om zelf te maken. Voeg walnoten toe en maak hem extra lekker! Een echte cake voor de herfst! Probeer ons recept voor wortelcake en wordt ook fan!

Het was even wennen voor de man des huizes. Wortelcake?? Dat is toch veel te gezond! Hij had liever chocolade cake of gevulde koeken.
Echter heb ik hem toch weten te overtuigen! Hij was weliswaar enthousiast toen de cake uit de oven kwam. Toch best lekker gaf hij toe.
Ondertussen heeft hij de halve cake weggewerkt. Heb hem niet meer horen klagen over ‘gezond’. Want, eerlijk is eerlijk. Zo heel gezond is hij ook niet met 125 gram suiker!
Lekker is hij wel! Best lekker eigenlijk.

Wortelcake is heerlijk om te maken in de herfst. Een echte najaar klassieker. Als de walnoten van de bomen beginnen te vallen.
Mede door de regen hebben wij dit jaar een goede wortel oogst. Ik heb ondertussen flink wat wortels ingevroren. Daarom was het tijd voor nieuwe maatregelen! Wortelcake.
Wortelcake is heerlijk als snack tussendoor. Je kunt hem echter ook perfect als dessert eten! Of vries plakjes cake in. Dan heb je altijd een plakje om mee te nemen naar werk of school.
Wortelcake recept
Benodigdheden
Ingrediënten
- 2 eieren;
- 125 gram suiker;
- 200 gram meel;
- Snufje zout;
- 125 gram boter;
- 8 gram bakpoeder;
- 1 theelepel baking soda;
- 1 theelepel kaneel;
- 2 grote wortels (+/- 250 gram);
- 60 gram walnoten.
Instructies
Voorbereidingen
Zorg dat de boter op kamertemperatuur is.
Stap 1. Oven voorverwarmen
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Stap 2. Wortels raspen & Walnoten kraken
Was de wortels. Rasp ze met de blokrasp. Zorg dat je +/- 250 gram geraspte wortels hebt.
Kraak de walnoten. Maak de walnoten fijn.

Stap 3. Mixen!
Breek 2 eieren in de beslagkom. Voeg 125 gram suiker toe.
Mix dit gedurende 1 minuut met de handmixer
Stap 4. Meel & boter toevoegen
Voeg 200 gram meel, 125 gram boter en een snufje zout toe. Doe dit mondjesmaat tijdens het mixen. Mix tot een glad geheel.

Stap 5. Mengen
Voeg het bakpoeder, de baking soda, de kaneel, de wortels en de walnoten toe. Meng dit met een lepel door het beslag. Gebruik hiervoor niet de mixer! Zorg dat de wortel en walnoten goed verdeeld zijn over het beslag.

Stap 6. Bakken
Vet je cakeblik in. Hiervoor kun je olie, boter of reuzel gebruiken.
Voeg het beslag toe aan het cakeblik.
Bak op 180 graden gedurende 50 minuten.
Klaar? Laat afkoelen alvorens uit het cakeblik te halen.
Wortelcake walnoten

Wortelcake met walnoten
Ingredients
- 2 eieren;
- 125 gram suiker;
- 200 gram meel;
- Snufje zout;
- 125 gram boter;
- 8 gram bakpoeder;
- 1 theelepel baking soda;
- 1 theelepel kaneel;
- 2 grote wortels (+/- 250 gram);
- 60 gram walnoten.
Instructions
Voorbereidingen
Zorg dat de boter op kamertemperatuur is.
Stap 1. Oven voorverwarmen
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Stap 2. Wortels raspen & Walnoten kraken
Was de wortels. Rasp ze met de blokrasp. Zorg dat je +/- 250 gram geraspte wortels hebt.
Kraak de walnoten. Maak de walnoten fijn.
Stap 3. Mixen!
Breek 2 eieren in de beslagkom. Voeg 125 gram suiker toe.
Mix dit gedurende 1 minuut met de handmixer
Stap 4. Meel & boter toevoegen
Voeg 200 gram meel, 125 gram boter en een snufje zout toe. Doe dit mondjesmaat tijdens het mixen. Mix tot een glad geheel.
Stap 5. Mengen
Voeg het bakpoeder, de baking soda, de kaneel, de wortels en de walnoten toe. Meng dit met een lepel door het beslag. Gebruik hiervoor niet de mixer! Maak een egaal beslag.
Stap 6. Bakken
Vet je cakeblik in. Hiervoor kun je olie, boter of reuzel gebruiken.
Voeg het beslag toe aan het cakeblik.
Bak op 180 graden gedurende 50 minuten.
Klaar? Laat afkoelen alvorens uit het cakeblik te halen.
Wortelcake maken

Leave a Reply