Hachee en pompoen zijn een heerlijke winterse combinatie. Een warme voedende maaltijd. Verrukkelijk op de koude winterdagen! En chique genoeg voor het kerstdiner.
De dagen worden korter, de temperatuur kouder. De winter is in aantocht! Met het seizoen verandert de keuken mee.
Het najaar en de winter staan in het teken van stoofpotjes, soepen en wintergroentes. Er is niets lekkerder als jezelf opwarmen met een warme maaltijd. Terwijl je neus nog koud is van de wind, voel je jezelf van binnen weer warm worden.
Dit stoofpotje is een heerlijke combinatie van rundvlees en pompoen. De ultieme seizoen groente in het najaar! Het dakje van bladerdeeg maakt het alleen maar extra lekker.
Ben je nog op zoek naar een goed kerstrecept? Dit recept maak je gedurende de dag. Het vult je huis met heerlijke geuren, terwijl jij je bezig kan houden met de gasten. Een goed idee voor kerst!
Tips voor het maken van een hachee en pompoen stoofpot
- Kom je tijd tekort? Laat dan het bladerdeeg dakje achterwege. De stoofpot is ook heerlijk zonder;
- Je kunt ook gesneden pompoenblokjes gebruiken. Deze bijvoorbeeld;
- In plaats van een ovenschaal kun je ook de braadpan gebruiken. Breng het bladerdeeg dakje op de stoofpot aan. Schuif de braadpan vervolgens in de oven;
- Het stoofpotje (zonder bladerdeeg dakje) kun je invriezen. Zo is het maximaal 6 maanden houdbaar.
Hachee en pompoen stoofpotje
Benodigdheden
- Braadpan;
- Snijplank;
- Mes;
- Dunschiller;
- Weegschaal;
- Maatbeker;
- Ovenschaal (die van mij heeft een diameter van 20cm);
- Keukenkwastje.
Ingrediënten
- 600 gram hachee;
- 1 eetlepel bloem;
- Peper;
- 2 eetlepels olie;
- 35 gram boter;
- 1 ui;
- 2 laurier blaadjes;
- 375ml witte wijn;
- 1 runderbouillon blokje;
- Halve flespompoen (+/- 400 gram);
- 4 plakjes bladerdeeg;
- 1 ei.
Instructies
Stap 1.
Schep het vlees om met de bloem en peper.
Verwarm de boter en eetlepels olie in de braadpan.
Laat het vlees hierin rondom aanbraden.
Stap 2.
Snipper de ui.
Bak deze 1 minuut mee.
Stap 3.
Voeg 2 blaadjes laurier, 375ml witte wijn en een runderbouillon blokje toe.
Stap 4.
Breng het geheel aan de kook.
Draai vervolgens het vuur laag. Laat gedurende 1 uur en 45 minuten afgedekt sudderen.
Stap 5.
Roer regelmatig.
Controleer tevens of er nog genoeg vocht in de pan zit. Bij te weinig vocht kun je water toevoegen.
Stap 6.
Schil de pompoen. Verwijder de zaadlijsten.
Snij in stukjes.
Stap 7.
Na 1 uur en 45 minuten voeg je de pompoen toe.
Laat deze 15 minuten mee sudderen.
Verwarm ondertussen de oven voor op 200 graden Celsius.
Haal 4 plakjes bladerdeeg uit de diepvries. Laat ze op het werkblad ontdooien.
Stap 8.
Bestuif het werkblad met bloem.
Rol hier op de 4 plakjes bladerdeeg tot één grote lap.
Stap 9.
Schep de stoofpot in een ovenschaal.
Leg de lap bladerdeeg erbovenop. Vouw de randen dubbel, zodat het bladerdeeg goed past.
Klop 1 ei los. Bestrijk het bladerdeeg hiermee.
Stap 10.
Zet in de oven voor 20 minuten.
Eet smakelijk!
Meer winters genieten?
- Maak zelf rode kool met appeltjes;
- Of geniet van een gevulde kippensoep. Naar oma’s recept;
- Wat dacht je van een wortelcake? Heerlijk voor op de zondag!
Hachee en pompoen met een dakje van bladerdeeg
Hachee en pompoen stoofpot met een dakje van bladerdeeg
Ingredients
- 600 gram hachee;
- 1 eetlepel bloem;
- Peper;
- 2 eetlepels olie;
- 35 gram boter;
- 1 ui;
- 2 laurier blaadjes;
- 375ml witte wijn;
- 1 runderbouillon blokje;
- Halve flespompoen (+/- 400 gram);
- 4 plakjes bladerdeeg;
- 1 ei.
Instructions
Stap 1.
Schep het vlees om met de bloem en peper.
Verwarm de boter en eetlepels olie in de braadpan.
Laat het vlees hierin rondom aanbraden.
Stap 2.
Snipper de ui.
Bak deze 1 minuut mee.
Stap 3.
Voeg 2 blaadjes laurier, 375ml witte wijn en een runderbouillon blokje toe.
Stap 4.
Breng het geheel aan de kook.
Draai vervolgens het vuur laag. Laat gedurende 1 uur en 45 minuten afgedekt sudderen.
Stap 5.
Roer regelmatig.
Controleer tevens of er nog genoeg vocht in de pan zit. Bij te weinig vocht kun je water toevoegen.
Stap 6.
Schil de pompoen. Verwijder de zaadlijsten.
Snij in stukjes.
Stap 7.
Na 1 uur en 45 minuten voeg je de pompoen toe.
Laat deze 15 minuten mee sudderen.
Verwarm ondertussen de oven voor op 200 graden Celsius.
Haal 4 plakjes bladerdeeg uit de diepvries. Laat ze op het werkblad ontdooien.
Stap 8.
Bestuif het werkblad met bloem.
Rol hier op de 4 plakjes bladerdeeg tot één grote lap.
Stap 9.
Schep de stoofpot in een ovenschaal.
Leg de lap bladerdeeg erbovenop. Vouw de randen dubbel, zodat het bladerdeeg goed past.
Klop 1 ei los. Bestrijk het bladerdeeg hiermee.
Stap 10.
Zet in de oven voor 20 minuten.
Eet smakelijk!
Leave a Reply